UPGRADE : van Parachute naar Catwalk

Van Parachute tot Catwalk

 

Voor onze serie Upgrade (waarbij gebruikte materialen een nieuw leven krijgen als couture) leek het ons heel tof om iets te doen met een parachute.

Na een zoektocht kregen we een berichtje dat deze beschikbaar gesteld werd door Anne en een bijzonder verhaal volgde.

 

Anne’s man Louis is helaas een aantal jaren geleden overleden aan nierkanker, hij mocht maar 47 jaar worden.

Zij deden samen heel enthousiast aan parachute springen en Anne stond eigenlijk op het punt om de parachute van Louis op te ruimen maar stelde hem direct beschikbaar toen ze hiervan hoorde.

Een indrukwekkende ontmoeting volgde met heel veel kippevel momenten, Louis bleek wel van excentrieke dingen gehouden te hebben en had dit fantastisch gevonden!

 

Puzzelstukje

Van de parachute is door Monique Désar weer een waanzinnig mooi design gemaakt

En hoe bijzonder dat zij (zonder voorkennis) alleen de rode en oranje kleuren heeft gebruikt, de favoriete kleuren van Louis.

Tijdens het gesprek met Anne vroeg ze me op een gegeven moment waar we zouden gaan shooten en ja dat was al die tijd al een dingetje, ik ben altijd heel snel met de combi van een design met een locatie maar nu wilde dat niet lukken. Blijkbaar heeft dat zo moeten zijn want ze stelde direct voor om dit op Rotterdam Airport te gaan doen en zij zou dit voor ons gaan regelen….. Wauw Wauw Wauw, de puzzelstukjes vielen op zijn plaats en we hadden inmiddels zachtjes het gevoel dat Louis dit van bovenaf zat te regelen.

Wervelende studioshoot

De dag van de shoot brak aan en ik voelde wel wat meer spanning dan anders, alles was tot in de puntjes georganiseerd, we hadden toestemming en we waren inmiddels aangemeld ivm de zware beveiliging.

We hadden een strakke tijdsplanning, eerst de visagie en hairstyling van model Anouk Dekker door Irene van der Hart.

Inmiddels was ook Monique gearriveerd met dé jurk en stagaire Kiki voor de assistentie tijdens de shoot.

Een korte studioshoot volgde en WAUW wat kwamen de jurk en kleuren waanzinnig over op beeld! Dat was alvast geslaagd!

Door de assistentie van Irene en Kiki met het omhoog gooien van de jurk onstond een wervelend beeld waar we allemaal blij van werden!

 

 

Dé jurk en vliegtuigen

Na een korte lunch vertrokken we naar R’dam airport waar we Anne zouden ontmoeten, want natuurlijk wilde die ook alles meemaken.

Het was nog even spannend om door de douane te gaan, gelukkig was niemand zijn paspoort vergeten en mocht ook  al mijn materiaal mee. Dat was nog even een flinke sjouw want ik heb mijn 2 Godox AD600 sets en camera’s in een een flinke kist en mijn statieven in een grote tas.

Het was van de douane nog een flink stuk lopen naar de locatie waar we mochten fotograferen,  vlak voor de vliegclub Rotterdam met uitzicht op de grote start/landingsbaan.

Het weer was prima, een beetje koud voor Anouk maar gelukkig droog! Alles zat eigenlijk mee, vliegtuigen vlogen bijna op commando over en de kleine excemplaren poseerden voor ons achter onze set.

Wederom een een gave ervaring, de jurk kwam hier echt tot zijn recht!

 

Couturewalk van Monique Désar

Nog een mooie aanvulling op het geheel was dat de jurk perfect in de “Color your life” collectie van Monique paste. Deze collectie had ze gemaakt voor de Couturewalk op 1 December in Eindhoven en daar zou het de showstopper, het finalestuk van de hele show worden! Hoe gaaf is dat!                                                                                                 De collectie “Color your life” heeft als achterliggende gedachte dat je je leven zelf kleur moet geven, ook in of na moeilijke tijden. Hoe toepasselijk bij deze jurk!

Afgelopen zaterdag was deze indrukwekkende modeshow, we zijn er met het hele team naartoe gegaan en uiteraard waren ook Anne en de moeder van Louis uitgenodigd.

Woorden schieten te kort hoe mooi deze ervaring voor ieder van ons was en een traantje werd hier en daar weggepinkt toen daar DE jurk was met op de achtergrond de studiofoto geprojecteerd.

Live verslag

Ook is de Couturewalk en DE jurk te zien op Wendy Online

Suuuper trots op het mooie resultaat en erg blij met de wederom bijzondere en waardevolle ervaringen die deze serie ons brengt!

Fotocredits van de couturewalk: Xander Barenski

Graag vermeld ik hier nog dat Louis in de laatste periode van zijn leven Stichting www.Buddies.nu heeft opgericht  waar parachute springen  een belangrijke rol in heeft.

http://www.buddies.nu

 

BUDDIES, VERBINDERS IN DE LAATSTE FASE-   

Het zal je maar verteld zijn: “U heeft een levensbedreigende ziekte en er is geen kans meer op genezing.”
Elke dag krijgen mensen, jong en oud, deze vreselijke mededeling.
Hoe gaan ze daarmee om, wat moet er allemaal nog geregeld worden, hebben ze speciale wensen?
Stichting Buddie.nu staat u daarin bij.