Erfstuk uit 1890..

Door Monique Désar:

Onlangs werd er een artikel in het AD van Dordrecht gepubliceerd over Lianne Dekker . Lianne bedacht het concept ‘Upgrade’. Dit is een serie foto’s die ze later in een expositie wil tonen met het thema ‘Upgrade’ als leidraad..

Oude materialen

Oude materialen omvormen tot designs, hergebruiken dus, en hier dan een prachtige serie foto’s van maken. Om die reden kwam Lianne waarschijnlijk ook bij mij terecht…

We zijn al een tijdje een hecht team samen met visagiste Irene Olivieira-van Der Hart. We verbazen ons over de meest indrukwekkende verhalen en mensen die we mede door dit project ontmoeten…

Zo ook mevrouw de Roo

Mevrouw de Roo, 89 jaar, had het krantenartikel gelezen en vond dat ze contact met Lianne op moest nemen want ze had iets heel bijzonders!

Deze mevrouw had uit een erfenis een puur zijden omslagdoek, helemaal geborduurd met prachtige bloemen en motieven. Deze doek kwam uit Spanje en werd destijds tijdens de paardenraces gedragen (Feria) in Sevilla. De doek zal waarschijnlijk uit het jaar 1898 zijn…

Ze wilde ons deze doek schenken, omdat ze op leeftijd is en zeker wist dat hij goed terecht zou komen. En niet ergens op een rommelmarkt zou belanden of iets dergelijks. Hoe bijzonder! Toch wilde ze mij eerst persoonlijk spreken, dus ik belde haar meteen.

Bijzonder erfstuk

Een kwiek klinkend dametje aan de andere kant van de lijn deed haar verhaal. Ze wist precies wat ze wilde en ik beloofde haar om iets prachtigs te maken van dit bijzondere erfstuk. Ik hoop dat ik er snel aan kan beginnen. Want niets liever dan deze lieve mevrouw uiteindeljk ook het eindresultaat te kunnen laten zien….

Eigenijk zijn wij heel erg benieuwd of mensen deze doek herkennen? We zouden natuurlijk nog liever het werkelijke jaartal willen weten van dit kostbare stuk. En bovendien ook waar hij precies vandaan komt.

Ik ben ontzettend vereerd dat wij als team zoiets bijzonders krijgen. Dat deze mevrouw project ‘Upgrade’ als aanleiding zag om dit te geven.

Dus misschien ben je een kenner of is er iemand die hier iets meer over weet? Dan horen wij dit heel graag. We zouden graag het verhaal vertellen over deze omslagdoek (2 bij 2 meter), zelfs de fringes zijn van zijde.

2 reacties op “Erfstuk uit 1890..

Reacties zijn gesloten.