Upgrade is een uniek project. De serie die nu ontstaat is een proces waar ik lang over nagedacht heb. Het is namelijk erg boeiend, leuk en leerzaam om aan een project te werken. Maar ik wilde meer, het verder uitbreiden en er meer diepte aan geven.

Fotografie, visagie en fashion

Zo is het idee ontstaan om het project in teamverband te doen. Samen met mijn visagiste en een kledingdesigner. Ook wilde ik meer diepgang. Niet alleen maar “fashion”. Ik wilde er een actueel maatschappelijk thema in verwerken, namelijk hergebruik.

Monique Désar & Irene van der Hart

Het team bestaat uit Monique Désar, Irene van der Hart en mijzelf. Monique, een hele intuïtieve kledingdesigner met prachtige designs, is afkomstig uit Venlo. Zij verstaat om van niets iets moois te maken! Irene van der Hart, al jaren lang mijn vaste visagiste, is ook erg talentvol, een kei in haar vak en afkomstig uit Capelle aan de IJssel. Zij is een veel gevraagde visagiste/haarstyliste, waaronder ook bij de grote landelijke musicals en televisie.

Hergebruikte materialen

Het hergebruik van materialen heeft geleid tot de naam Upgrade. De materialen worden letterlijk geüpgrade tot iets nieuws en moois! Iets wat je niet verwacht…. En het model daardoor ook. Het is een upgrade tot in de puntjes. We zoeken bij elk design een locatie die passend en complementair is.

Upgrade collectie

De eerste creatie is een jurk gemaakt van paraplu hoesjes. Zo mooi en prachtig! Voor de locatie werd gekozen, onder de Erasmusbrug in Rotterdam.
 
Het tweede design is gemaakt van placemats, fietskettingen, tandwielen en versnellingskabels. De locatie werd een uitdaging, het fietspad onder het Rijksmuseum.
 
Ook het derde design is een bijzonder verhaal. We hebben een topmodel benaderd met de vraag of ze mee wilde doen. Gelukkig wilde ze meewerken. En bovendien kwam ze zelf met het materiaal voor haar design: yoga-matjes. Locatie werd de ruïne van Huis te Merwede uit de 14e eeuw.
 
Ben je benieuwd naar de Upgrade projecten en wil je zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Klik dan hier.

In de media

Wij hebben in AD De Dordtenaar gestaan met artikelen over deze upgrade serie! Lees hier de artikelen!

Lianne Dekker Fotografie in Dordrecht, Breda en omstreken
Lianne Dekker Fotografie in Dordrecht, Breda en omstreken
Lianne Dekker Fotografie in Dordrecht, Breda en omstreken